Bier proeven

Hier moet je op letten bij het proeven van bier:

Bier is bij uitstek een prima dorstlesser. Maar daar zijn er natuurlijk wel meer van. Wij noemen deze dranken over het algemeen: Frisdrank.

Dat neemt niet weg dat bier ook een heel frisse drank is. Alleen komt daar nog een voordeeltje bij, namelijk alcohol. Niet alleen om al je problemen wat op te vrolijken, nee, alcohol doet meer. Het geeft de drank een bijzondere smaak. Het is dikwijls zo dat de alcohol een bovengeschikte rol krijgt bij het bier drinken. Dat is goed, maar gebruik deze site dan, om een keer over de smaak na te denken.

Er zijn veel soorten smaken bier op de markt. Dat komt omdat biermakers zelf ook van bepaalde smaken hielden en houden. Zij zijn gaan experimenteren met verschillende ingredinten met veel soorten tot gevolg. Eenmaal begonnen met proeven van bier en je houdt niet meer op. Wel is het zo dat je steeds anders over bepaalde smaken en soorten bier gaat denken. In het begin is een bier voor je gevoel heel erg bitter of te zoet. Maar naarmate je enige tijd een biertje goed op smaak beoordeelt, word je mening waarschijnlijk bijgesteld. Ook het beginnen met bier drinken (pils waarschijnlijk) moet je leren drinken.

En als je dus eenmaal bier drinkt, kun je verder gaan en het bier gaan proeven. Neem er wel de tijd voor. Het vlak na elkaar drinken van verschillende bieren biedt niet het gewenste resultaat. De eerste slok smaakt anders dan bijvoorbeeld de laatste. Let er wel op dat door de hoeveelheid van de te proeven biertjes niet doorslaat, want dat gaat ten koste van de smaak. (Tenzij alcoholvrij bier natuurlijk).

Pic 4

1037 biertjes

Het lijkt veel, maar er zijn dan ook wel vele jaren voor nodig geweest.

Bekijk hier alle goudgele rakkers die wij al een keer langs onze slokdarm hebben laten glijden...en wat we er van vonden!

more...

Stemmen

Op deze website heeft iedereen stemrecht! :-)

Zoek in de lijst naar uw favoriete biertje en geeft uw eigen cijfer!

more...

Pic 5

Drinktips

Als je (bier) drinkt, doe het dan goed. Zuip niet om te zuipen, maar geniet ervan. Hier wat tips om op te letten.

more...