Bier proeven

Hier moet je op letten bij het proeven van bier:

 > > geur

Niet geheel onbelangrijk: de geur. Aroma mag je ook zeggen. Alleen aroma houdt meer in dan wat wij kunnen ruiken. Ook elementen van smaak kunnen we als aroma herkennen. Wat ruik je nou als je aan bier ruikt.

Natuurlijk ruik je de moutigheid en de hoppigheid. Maar de echte geuren van bier kunnen erg verschillen. Schrik niet als een biertje naar karton ruikt. Maar het kan ook naar bepaalde kruiden of fruit ruiken. Banaan zul je zeker wel een keer tegen zijn gekomen. Dat komt omdat de chemische stof die in dat bier gebruikt wordt naar banaan ruikt. Maar er zit geen banaan in. Deze geur zal veelal bij Duitse tarwebieren aantreffen. Nog zo eentje: karton. Als bier te lang bewaard is gebleven, veroorzaakt dat een kartonachtige smaak. Het bier is dan licht bedorven. Je kunt het nog wel drinken, alleen het gaat welk ten koste van de smaak. Komen er gistdraden in het bier voor, kun je het beter maar niet meer drinken. Brengt ons wel bij het volgende punt, namelijk: het uiterlijk van het bier.

Pic 4

1037 biertjes

Het lijkt veel, maar er zijn dan ook wel vele jaren voor nodig geweest.

Bekijk hier alle goudgele rakkers die wij al een keer langs onze slokdarm hebben laten glijden...en wat we er van vonden!

more...

Stemmen

Op deze website heeft iedereen stemrecht! :-)

Zoek in de lijst naar uw favoriete biertje en geeft uw eigen cijfer!

more...

Pic 5

Drinktips

Als je (bier) drinkt, doe het dan goed. Zuip niet om te zuipen, maar geniet ervan. Hier wat tips om op te letten.

more...